amunt

Amanida de xampinyons

Bona combinació !

L’ Enciam proporciona un efecte sedant i relaxant, aporta vitamina C , fòsfor, àcid fòlic, fibra, carbohidrats i fins i tot una mica de proteïna.

Té propietats diürètiques , millora la circulació sanguínia, és expectorant  i en aquest cas concret, conté emmenagog, una substància que ajuda a les dones amb regles doloroses.

El xampinyó és una bona font de coure, fòsfor, seleni i vitamines del grup B, és baix en greixos, conté alt contingut en aigua i l’índex glucèmic és tan baix que gaire bé no es pot mesurar.

Aquest bolet conté proteïnes i tots els aminoàcids essencials en major o menor mesura.

El xampinyó conté el “cinquè sabor”, l’anomenat “Umami”.

Tot això saltadet amb l’all, que és un antibiòtic natural, un antioxidant entre d’altres  efectes medicinals. Pebre i julivert fresc, que és l’aliment amb més vitamina K i amb molta vitamina C i A, minerals, antioxidants i té molts efectes terapèutics.

Potser us sorprengui , però tot això pot fer per vosaltres aquesta meravellosa i senzilla amanida!

Amanida de xampinyons

Una amanida de bolets, per llepar-se’n els dits

Ingredients

  • Enciam francés
  • xampinyons
  • all
  • julivert
  • oli d'oliva