amunt

Amanida de tomàquet i alvocat

Amanida Tomàquet i alvocat amb olives negres i tomàquets secs amb oli dòliva

Saborós, per disfrutar de veritat!

L´Enciam francès, de fulles mantegoses i saboroses, refrescant, relaxant, depuratiu i diürètic. Aliment molt indicat a dones embarassades, ajuda a baixar colesterol, a regular el trànsit intestinal. Aporta vitamina A , vitamina C , àcid fòlic i  potassi.

Els tomàquets, contenen el més poderós antioxidant preventiu del càncer,  el licopè, que  és el pigment natural que aporta al tomàquet el color vermell característic. La majoria del pes del tomàquet és aigua, per això calma la set, tonifica l’estómac, neteja el fetge i estimula la digestió.

L´ Alvocat, el meu estimat alvocat!, conté molts antioxidants, vitamines, fibres, té un efecte antienvelliment i fins i tot pot aprimar, si el substituïu per altres aliments com les margarines etc. Feu-vos fans!

I les olives negres, amb molt poques calories ( menys que les verdes), encara que sempre es diu el contrari, font de fibra i  ferro, afavoreix l’absorció de minerals i ajuda al sistema immunitari.

No diguem com millora tot plegat amb unes llavors i l´oli d´oliva verge extra ecològic!

Una amanida per gaudir…

Amanida de tomàquet i alvocat

Amanida de tomàquet dessecat al sol i sense sal i oliva negra.

Ingredients

  • Enciam
  • Oliva negra
  • Tomàquet
  • Tomàquets secs
  • Alvocat
  • Llavors de sèsam