L’ Enciam proporciona un efecte sedant i relaxant, aporta vitamina C , fòsfor, àcid fòlic, fibra, carbohidrats i fins i tot una mica de proteïna.
Té propietats diürètiques , millora la circulació sanguínia, és expectorant i en aquest cas concret, conté emmenagog, una substància que ajuda a les dones amb regles doloroses.
El xampinyó és una bona font de coure, fòsfor, seleni i vitamines del grup B, és baix en greixos, conté alt contingut en aigua i l’índex glucèmic és tan baix que gaire bé no es pot mesurar.
Aquest bolet conté proteïnes i tots els aminoàcids essencials en major o menor mesura.
El xampinyó conté el “cinquè sabor”, l’anomenat “Umami”.
Tot això saltadet amb l’all, que és un antibiòtic natural, un antioxidant entre d’altres efectes medicinals. Pebre i julivert fresc, que és l’aliment amb més vitamina K i amb molta vitamina C i A, minerals, antioxidants i té molts efectes terapèutics.
Potser us sorprengui , però tot això pot fer per vosaltres aquesta meravellosa i senzilla amanida!
Fem servir cookies per assegurar-nos de donar la millor experiència dins la nostra web i poder informar-vos millor. Si continueu usant la web entenem que hi esteu d'acord.D'acordAvís legal